Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nie łączy się z routerem (wifi)
Autor Wiadomość
superskunk91 Offline
Unser
Użytkownicy

Liczba postów: 11
Dołączył: Apr 2012
Reputacja: 0
Post: #1
Nie łączy się z routerem (wifi)
Witam,kupilem nowa nokie Lumia 710,i mam problem z Wifi,mianowicie nie moge sie polaczyc;/;/ mam router w chacie wpisuje dobre haslo albo probuje dodawac recznie i nic;/ komunikat "bład połaczenia...siec nie odpowiada"..Laptop normalnie sie laczy PSP tak samo..szukalem jakis stron w necie z opisanym problemem ale nigdzie nie ma rozwiazania..ktos wie jak mozna mi pomoc? prosze bardzo o pomoc.

Neo
Poprawiłem nazwę tematu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-09-2012 10:33 przez Neo.)
04-09-2012 00:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Neo Offline
Super Moderator
*****
Moderator

Liczba postów: 138
Dołączył: Mar 2012
Reputacja: 26
Post: #2
RE: Wifi Problem
A jaki masz router kolego i z czego ?

AndroidOS.webig.pl

Nokia Lumia 710 - Windows Phone 7.8 (Raplatan v4.0)

Samsung Galaxy S - ROM: COM-Mix JB 4.2.1 v2
BlackBerry Curve 8250 OS 5.0
04-09-2012 10:31
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
superskunk91 Offline
Unser
Użytkownicy

Liczba postów: 11
Dołączył: Apr 2012
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Nie łączy się z routerem (wifi)
Mam Router z 'MULTIMEDI"..własciwie modem z ktorego mam stałe łącze do swojego PC'ta i pelni to tez funkcje routera ma antenke i rozsyla mi sygnal Wifi po chacie.W jednym pakiecie mam tez telewizje z multimedi jesli wylacze "Powerr" w tym urzadzeniu to nie bedzie ani neta ani wifi ani TV.
O to fotki routera i tego co pod spodem pisze (chyba nazwa i model)

http://imageshack.us/photo/my-images/7/dscf2223u.jpg/

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5396...7a192.html


smieszne jest to ze moja kuzynka tez kupila taka nokie nowa i dziala jej wszystko a mamy takie same ustawienia,probowalem robic aktualizacje przez Zune no ale nic to nie dalo..normalnie rowniez nie moge polaczyc sie z internetem,chocby przez HSDPA czy cokolwiek za pieniadze ktore mam na koncie,pakiet danych 100mb tez nie przyszedl. co jest grane?

Panel sterowania -> Połaczenie sieciowe -> i tam znalazlem "Karta Fast Ethernet zgodna z VIA" moze komus to cos podpowie..z gory dziekuje.
04-09-2012 12:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
son1c Offline
Administrator
*******
Administrator

Liczba postów: 65
Dołączył: Jan 2012
Reputacja: 8
Post: #4
RE: Nie łączy się z routerem (wifi)
(04-09-2012 12:52)superskunk91 napisał(a):  normalnie rowniez nie moge polaczyc sie z internetem,chocby przez HSDPA czy cokolwiek za pieniadze ktore mam na koncie,pakiet danych 100mb tez nie przyszedl. co jest grane?
A masz poprawnie skonfigurowane połączenie z siecią (APN) do odbierania neta od operatora ?
04-09-2012 13:04
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
superskunk91 Offline
Unser
Użytkownicy

Liczba postów: 11
Dołączył: Apr 2012
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Nie łączy się z routerem (wifi)
niewiem....cztalem cos o tym zaraz to ogarne..
faktycznie skonfigurowałem ten apn i internet działa...ale co z tym wifi?;(
do tego jest potrzebne to cale windows live id itp?
04-09-2012 13:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
son1c Offline
Administrator
*******
Administrator

Liczba postów: 65
Dołączył: Jan 2012
Reputacja: 8
Post: #6
RE: Nie łączy się z routerem (wifi)
(04-09-2012 13:15)superskunk91 napisał(a):  faktycznie skonfigurowałem ten apn i internet działa...
Jeden problem rozwiązany Big Grin
(04-09-2012 13:15)superskunk91 napisał(a):  ale co z tym wifi?;(
Czy aby na pewno wpisujesz poprawne hasło ? I jeszcze jedna rzecz, nie umiesz połączyć się tylko z swoim WiFi czy z każdym ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-09-2012 14:19 przez son1c.)
04-09-2012 14:17
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Neo Offline
Super Moderator
*****
Moderator

Liczba postów: 138
Dołączył: Mar 2012
Reputacja: 26
Post: #7
RE: Nie łączy się z routerem (wifi)
W Routerach typu LiveBox trzeba wcisnąć przycisk reg.
On pozwala na przyłączenie się nowych urządzeń. Tak to sobie można wpisywać hasło..chociaż jest dobre, to i tak nie łączy.

AndroidOS.webig.pl

Nokia Lumia 710 - Windows Phone 7.8 (Raplatan v4.0)

Samsung Galaxy S - ROM: COM-Mix JB 4.2.1 v2
BlackBerry Curve 8250 OS 5.0
04-09-2012 14:39
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
superskunk91 Offline
Unser
Użytkownicy

Liczba postów: 11
Dołączył: Apr 2012
Reputacja: 0
Post: #8
RE: Nie łączy się z routerem (wifi)
w tym telefonie bez internetu nie dziala [polowa rzeczy,na szczescie pomysl z APN okazal sie strzalem w dziesiatke i juz smigaja markety,mapy przegladarki itpWink tylko ti Wifi.czytalem o tym przycisku REG. ale nie wiem czy kumam dobrze...ten przycisk to jest jakis ficzyny przycisk na tym liveboxie? oprocz RESET i power nic innego nie mam. dzieki za pomoc!
proboewalem ze swoim i z kuzynki,ona tez ma z multimedi.haslo wpisuje na 300% poprawne.

Sprawdź prywatne wiadomości na forum !
Michal_PB1
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-09-2012 15:15 przez son1c.)
04-09-2012 14:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
son1c Offline
Administrator
*******
Administrator

Liczba postów: 65
Dołączył: Jan 2012
Reputacja: 8
Post: #9
RE: Nie łączy się z routerem (wifi)
(04-09-2012 14:59)superskunk91 napisał(a):  proboewalem ze swoim i z kuzynki,ona tez ma z multimedi.haslo wpisuje na 300% poprawne.
I co działało u niej ? A sprawdzałeś jeszcze z kimś innym, żeby był inny router ? Przejdź się na miasto i sprawdź jak wygląda sprawa z niezabezpieczonymi sieciami WiFi
04-09-2012 15:17
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Neo Offline
Super Moderator
*****
Moderator

Liczba postów: 138
Dołączył: Mar 2012
Reputacja: 26
Post: #10
RE: Nie łączy się z routerem (wifi)
Chodzi o to, abyś sprawdził moduł wifi w telefonie. Czy telefon nie ma problemów ze systemem.
A pro po pobierz program ZUNE i sprawdź czy nie ma aktualizacji dla niego.

AndroidOS.webig.pl

Nokia Lumia 710 - Windows Phone 7.8 (Raplatan v4.0)

Samsung Galaxy S - ROM: COM-Mix JB 4.2.1 v2
BlackBerry Curve 8250 OS 5.0
04-09-2012 15:24
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości