Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lumia jako Pamięć Masowa bez użycia ZUNE
Autor Wiadomość
Neo Offline
Super Moderator
*****
Moderator

Liczba postów: 138
Dołączył: Mar 2012
Reputacja: 26
Post: #1
Lumia jako Pamięć Masowa bez użycia ZUNE
Znalazłem ciekawy temat, który wam tu przedstawię.

Metoda pozwala na zmianę podłączenia smartfona pod USB w trybie masowym.
Czyli nie musisz obecnie podłączać telefon pod program ZUNE.

Teraz możesz przeglądać wartość swojego smartfona, możesz dodwać różne pliki jak muzyka, filmy i inne dokumenty. Teraz nie musisz kombinować by coś na niego wgrać.

Testowałem i działa!

Wiąże się to z edycją rejestrów w systemie na PC.
Temat jest pod Lumie ( nie dotyczy zbytnio pamięci wymiennej czyli microSD)

Metodę przeprowadzasz na własną odpowiedzialność!

Potrzebny nam jest zainstalowany program ZUNE (przez który możemy obsługiwać nasz telefon)

  1. Pobierz z internetu program regEditX ( od edycji rejestrów w Windows xp/vista/7)
  2. Zainstaluj program i uruchom go.
  3. Znajdź następujące wiersze poleceń.

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\
    Czyli przejdź HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\USB
  4. Znajdź teraz:

    VID_045E&PID_04EC&MI_00 (tu będą znajdować się foldery)
  5. Zmień wartości w kluczach:

    ShowInShell z wartości 0 na1 -
    PortableDeviceNameSpaceExcludeFromShell z 1 na 0
    EnableLegacySupport z wartości 0 na 1
    EnableDefaultAutoPlaySupport - tego nie trzeba edytować!

    [Obrazek: edytorrejestruregeditx3.png]

AndroidOS.webig.pl

Nokia Lumia 710 - Windows Phone 7.8 (Raplatan v4.0)

Samsung Galaxy S - ROM: COM-Mix JB 4.2.1 v2
BlackBerry Curve 8250 OS 5.0
03-21-2012 19:50
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
komanczewa Offline
Unser
Użytkownicy

Liczba postów: 1
Dołączył: May 2012
Reputacja: 0
Post: #2
RE: Lumia jako Pamięć Masowa bez użycia ZUNE
Dzięki, jak najbardziej działa.
05-10-2012 18:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Stabilq Offline
Unser
Użytkownicy

Liczba postów: 9
Dołączył: Apr 2012
Reputacja: 2
Post: #3
RE: Lumia jako Pamięć Masowa bez użycia ZUNE
Działa, rzeczywiście.
Taka mała uwaga, nie trzeba nic ściągać, regedit wbudowany jest w windowsa.
Start->Uruchom->regedit
05-13-2012 16:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
roozik11 Offline
Unser
Użytkownicy

Liczba postów: 15
Dołączył: May 2012
Reputacja: 0
Post: #4
RE: Lumia jako Pamięć Masowa bez użycia ZUNE
Witam , mam problem ktory jest nastepujacy . Przy tym kroku :
  1. VID_045E&PID_04EC&MI_00 (tu będą znajdować się foldery)
  2. Zmień wartości w kluczach:

    ShowInShell z wartości 0 na1 -
    PortableDeviceNameSpaceExcludeFromShell z 1 na 0
    EnableLegacySupport z wartości 0 na 1
    EnableDefaultAutoPlaySupport - tego nie trzeba edytować!
[font=sans-serif]wyszukuje ta zawartosc : [/font]VID_045E&PID_04EC&MI_00 nastepnie gdyw nia wchodze nie moge odnalesc ShowlnShell i 2 pozostalych , zalezy mi na zrobieniu tego sposobu gdyz nie moge podlaczyc swojej lumii do komputera pzrez ZUNE co jest dla mnie dziwne o.0Ps. mam windows 7
05-15-2012 09:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Stabilq Offline
Unser
Użytkownicy

Liczba postów: 9
Dołączył: Apr 2012
Reputacja: 2
Post: #5
RE: Lumia jako Pamięć Masowa bez użycia ZUNE
-VID_045E&PID_04EC&MI_00
-7&360384ce&0&0000
-Device Parameters
kliknij w "Device Parameters" i po lewej stronie powinieneś mieć m.in. ShowInShell
albo po prostu jak już jesteś, tam gdzie jesteś to użyj wyszukiwarki ^ ^
05-16-2012 23:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
roozik11 Offline
Unser
Użytkownicy

Liczba postów: 15
Dołączył: May 2012
Reputacja: 0
Post: #6
RE: Lumia jako Pamięć Masowa bez użycia ZUNE
(05-16-2012 23:00)Stabilq napisał(a):  -VID_045E&PID_04EC&MI_00
-7&360384ce&0&0000
-Device Parameters
kliknij w "Device Parameters" i po lewej stronie powinieneś mieć m.in. ShowInShell
albo po prostu jak już jesteś, tam gdzie jesteś to użyj wyszukiwarki ^ ^



"Device Parameters" <--- tego wiersza nie mam , zmaiast niego jest DeviceDesc
05-18-2012 09:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
roozik11 Offline
Unser
Użytkownicy

Liczba postów: 15
Dołączył: May 2012
Reputacja: 0
Post: #7
RE: Lumia jako Pamięć Masowa bez użycia ZUNE
jak tak patrze to aj w ogole mam inne wiersze ale to nic
http://fotoo.pl/show.php/244148_zzz.png.html
05-18-2012 09:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
anders0n Offline
Unser
Użytkownicy

Liczba postów: 4
Dołączył: Jun 2012
Reputacja: 0
Post: #8
RE: Lumia jako Pamięć Masowa bez użycia ZUNE
fakt da sie wrzucac pliki na pamiec masowa ale gdzie te pliki ląduja bo nigdzie ich nie moge znalezc jak wrzuce jakis pdf i wejde do adobe to w ogole go nie widzi, pozdrawiam
06-14-2012 19:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
adas1731 Offline
Unser
Użytkownicy

Liczba postów: 1
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 0
Post: #9
RE: Lumia jako Pamięć Masowa bez użycia ZUNE
Witam.Mam ten sam problem w lumii 800.Po wrzuceniu pliku na komorke nie moge go odnalesc.Jest na to jakis sposob?Gdzie szukac tych plikow?Z gory dziekuje za pomoc.
08-22-2012 13:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
djwarecki Offline
Unser
Użytkownicy

Liczba postów: 2
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 0
Post: #10
RE: Lumia jako Pamięć Masowa bez użycia ZUNE
no wlasnie jak znalezc te pliki ??????????
08-25-2012 12:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości